Knjige

Knjige su kod nas uvek deo poklona. Uz igračku i knjiga.

U početku slikovnice, a sad već one sa većim fontom za početnike u čitanju. Ove su Zozonu privukle pažnju pa možda i vama budu deo nekog lepog poklona za praznike.

GOSN PINGVIN I IZGUBLJENO BLAGO

Detektivska potraga za izgubljenim blagom, par zlikovaca, uzbudljiva priča – sve je to sastavni deo ove knjige. Izdanje “Mala Laguna”

TATU I PATU U ČUDNOVATOJ PRIČAONICI

Serijal o likovima nazvanim Tatu i Patu dolazi iz Finske. Većinu smo pročitali ali ovaj naslov je Zozonov favorit. Priče ispričane na malo drugačiji i “pomeren” način koji je zanimljiv i deci i odraslima. Ilustracije perfektne. Objavila fantastična izdavačka kuca PropolisBooks. Ne zaboravite da pronađete i ostale iz serijala.

NENADMAŠNI VITEŠKI VODIČ

Svet vitezova objašnjen današnjim dečacima. Jezik i prevod su odlični. Saznaćete kako postati vitez, gde nabaviti oružje, konja i oklop, kako izgraditi dvorac, šta je “dvorsko muvanje”… Fantastičan potez ProPolisBooks izdavačke kuće da objavi ovaj bonton u “viteškom ruhu”.

DAN U ŽIVOTU BALEGARA, PAPKARA, TEBE I TVOJIH DRUGARA

U podnaslovu stoji: smehotresni vodič kroz život na našoj planeti. Svaka stranica je “dan u zivotu” mozga, oka, bradavice, bubuljice, belog krvnog zrnca… Prva trećina knjige se bavi ljudskim telom, druga životinjskim carstvom a poslednja naukom i svetom koji nas okružuje. Dodatni bonus – sve je u formi stripa! Izdanje Mala Laguna.

ZAVRZLAMA OD ŠPAGETA

Simpatična priča o dvoje dece, tetki, špagetama, nagradnoj igri i ljubavi. Pisao je Aleksandar Mekol Smit kojeg pamtite po knjizi za odrasle “Prva damska detektivska agencija” . Izdanje ProPolis Books.

MATEMATIKA KAO IGRA

Sve je u naslovu. I sve je istina. Zanimljivi “problemi” za predškolski uzrast. Kad rešite prvi deo sigurna sam da ćete kupiti i drugi. Izdanje Kreativnog centra.

Javite koje knjige su obradovale i zainteresovale vašu decu.

2 Comments

  1. Mi smo mali , ali knjige su nam svakodnevnica i to preporučujem svakoj majci i detetu. Znam da su telefoni intresantniji ali knjige su bolje. Dete polako i sa razumevanjem usvaja sadržaj same knjige prema svojim mogućnostima, dok sa telefona i tv slike i reči idu svojim tempom , često prebrzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *