Staza za trkanje

Autići se razlikuju po veličini, obliku, kvalitetu guma, brzini… Sve to se najbolje upoređuje i vidi na stazi za trkanje. Ova je jednostavna, brzo se pravi i jeftina je.

Potrebno:

Izolacioni materijal za cevi – ovaj naziv su mi rekli u prodavnici nakon dužeg objašnjavanja šta mi je potrebno. Naime, radi se o vrsti “sunđera” kojom se oblažu (spoljašnje) cevi za klima uređaj. Nisam stručnjak pa ne zamerite ako detalji nisu tačni. Ono što je bitno – lako ćete ih naći u prodavnicama sa sličnom vrstom robe (izolacioni materijali, šrafovi, delovi za kuću…)

Nosač nije neophodan. Ovaj se sam prijavio da pomogne kad je čuo šta ću mu napraviti.

Savet: ovaj materijal postoji u različitim promerima. Meni je bilo bitno da odgovara veličini (većine) autića koje Zozon ima, kao i da kroz njega autić odlično juri. Ovaj, od 5.5 cm, zadovoljava postavljene uslove.

Izrada: ostrim nožem (ovo je savet prodavca iz radnje – po njegovim rečima tako se dobija najlepši rez) preseći materijal za izolaciju. Ovaj je imao udubljenje/oznaku – koje sam “pratila” i ispalo je dobro. Na fotografijama ćete videti da, na nekim mestima, nije savršeno – ali Zozonu to nije smetalo.

Prvo je jedan kraj postavio na krevet i poredio brzinu automobila.

Potom je sve podigao na “viši nivo”…

Nakon nekog vremena je deo staze postavio na Bilibo – koji se (opet!) pokazao kao najkreativnija igračka koju imamo. Sledilo je ponovno upoređivanje brzine…

Šta se dešava ako doda tunel? Prepreke, mostove, uzvišenja…

Uživanje je trajalo satima…

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *