Predlozi poklona

Ovi su obradovali moje dete u različitim periodima njegovog života. Nadam se da će i vašu decu usrećiti.

Uzrast 18 meseci i više

Quercetti je fantastična italijanska marka igračaka. Ni jedna kupovina s njihovom oznakom nije bila greška. Ovo je prva u nizu koju smo mi koristili: Fanta Color Baby. Na postojeće crteže/šeme treba postaviti odgovarajuće boje i oblike. Čvrsta plastika, jednostavni motivi, jasne boje i oblici prilagođeni za ručicu tog uzrasta. Mi smo je (svojevremeno) nabavili preko firme Trefolino.

Uzrast 2+ godine

Mini projektor! Uveče, pred spavanje, projektujete priču na zid. Nešto kao mini bioskop u sobi. Ova verzija sadrži tri diska koji se postave u odgovarajući žleb na projektoru/lampici. Prostim okretanjem diska – pričate priču. Kako vreme protiče proširujete priču… U nedogled… Priče su jednostavne i prilagođene najmlađem uzrastu. Glavni likovi su zaljubljeni zečevi, mame mišice, pačići i ostali simpaticni likovi. Do nas je stiglo preko Gradske bebe.

Uzrast 3+

Crocodile Hop

Aktivna, zabavna i šarena igra! Baš po meri za ovaj uzrast. Sastoji se od “potočića” (prostirke), kocki na naduvavanje i par sitnica koje je čine jos zanimljivijom. Bacite kocke i skakućete broj zadatih polja. Sve je napravljeno od mekih materijala te je mogućnost povrede svedena na minimum. Uče se boje, brojevi, čekanje na red, bacanje kocke… Savet: uz ovo poklonite i “neklizajuće” čarape jer je prostirka od plastike i u klasičnim čarapama može doći do padova. Learning Resources je još jedna firma za preporuku – imamo nekoliko njihovih igara i sve su odlične.

Bata Waff

Prva kartična igra za najmanji uzrast. S njom se uče pojmovi većeg i manjeg pa se polako prelazi na brojeve. Crteži su simpatični, partija kratko traje a proizvođač Djeco garantuje kvalitet.

Teeter Popper

Balansirajuća daska. Za razmrdavanje i utrošak viška energije. Na dnu ima gumene “pipke” koji stvaraju vakum i zanimljivi zvuk pri pokretanju cele igračke – otud i naziv. Poboljšava balans, stabilnost, koordinaciju, stimuliše maštu i podstiče kreativnost. Na linku možete pogledati film proizvođača.

Autoput

Zvanični naziv je podloga za slaganje a kod nas prosto – autoput. Koji god naziv upotrebili, tvrdim da je najisplaćenija igračka u našoj kući jer je Zozon koristi SVAKI DAN na ovaj ili onaj način: da preveze putnike, odnese poštu, izgradi puteve u naselju koje postoji…Sastoji se od gumenih oblika (raskrsnice, kružni tokovi, pešački prelazi…) koje slažete po sopstvenom nahođenju. Materijal je takav da se može koristiti na snegu, pesku… Nabavka (za našu zemlju) je moguća ovde

Uzrast 5+

Piou Piou

Još jedna kartična igra od proverenog proizvođača. Kada sakupite gnezdo, koku i petla dobijete jaje. Sad treba da stvorite uslove da se izlegne pile. Sve komplikuje lisica koja može da ukrade jaje. Kompaktna, zanimljiva i brza. Obe kartične igre pomenute u ovom postu sam nabavila ovde.

Outfoxed

Igrači su u ulozi detektiva koji treba da otkriju ko je ukrao pitu. Za otkrivanje tragova postoji simpatična “alatka” koju deca obožavaju da koriste. Metodom eliminacije stižete do rešenja. Ovo sto vidite na fotografiji je mađarsko izdanje ali posto je igra jezički ne zavisna – nije bitno odakle je nabavljate. Ali nabavite – deca ce vam biti zahvalna!

Šta vi poklanjate ovih praznika?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *