Veš mašina

Da li se i vama dešava da ne nađete par čarapama nakon pranja u veš mašini? Taj problem je sada pretvoren u zabavu za najmlađi uzrast.

Potrebno:

Kartonska kutija (koja oblikom podseća na veš mašinu – predlažem kartonsko pakovanje papirnih maramica)

Makaze

Marker

Gumirana plastika (EVA pena) – različitih boja i šara

Beli samolepljivi papir

Pek papir – opciono

Izrada:

Belim samolepljivim papirom oblepite kutiju. Na prednjoj strani iscrtajte linije i “dugme” kojim se pali/gasi veš mašina, za podešavanje temperature, “otvor” za sipanje deterdženta. Simpatičan dodatak su oči koje možete nacrtati ili upotrebiti već gotove (nabavljaju se u knjižarama i hobi radnjama). Zatim isecite okrugli otvor koji će predstavljati otvor za bubanj. Iznutra zalepite parče pek papira koje predstavlja neku vrstu zaklona da se ne vidi sadržaj pri izvlačenju čarapa. Ovaj poslednji korak je Zozon okarakterisao kao nepotreban jer nam se zaklon vrlo brzo iscepao tokom igre.

Od EVA gume isecite oblik čarape – dva komada iste boje/šare. Meni se dopala ideja pa sam odlučila da ovu jednostavnu igru memorije proširim i na ostale delove garderobe. Tako sam dodala suknju, pantalone i majcu.

A sad igranjac! Svi se okupite, najmlađi igrač izvuče čarapu, a za njim i ostali igrači. Trudite se da spojite par. To je tako u teoriji a u praksi Zozon izvlaci dok ne nadje par! Da li je i kod vas tako?

Druga varijanta je namenjena učenju delova garderobe. Izvučete jedan deo garederobe te uparujete sa ostalim delovima iste boje ili šare.

Ideja je odavde.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *