Lekarska torba

Nedavno su u vrtiću obrađivali temu zanimanja. Tada je “domaći zadatak” bio da napravimo lekarsku torbu. Dobili smo i smernice o njenom izgledu,osnovnom sadržaju, kao i stetoskopu. Vaspitačica je poslala fotografije na osnovu kojih smo svi mi napravili naše verzije. Evo kako je naša izgledala.

Za stetoskop je potrebno:

Malo parče filca

Ukrasna traka

Čičak traka – oko 1-2 cm

Igla i konac

Makaze

Lepak – predlažem glue gun (pištolj lepak)

Od filca sam isekla dva kruga. Jedan je u sredini imao otvor oblika srca. Ukrasnu traku sam izmerila: koliko je potrebno oko vrata i drugi “deo” da se spušta do pupka pa sam ta dva parčeta zajedno ušila. Na ” gornjem” kraju sam zašila parče “čičak trake” – kojom se stetoskop “kači/drži” oko vrata. A na “donjem” kraju sam zalepila krugove tako da deo trake bude između njih i vidi se kroz otvor oblika srca. Sve je mnogo jednostavnije ako pogledate fotografiju u nastavku.

Dobila sam ideju da napravim i čeono ogledalo za ORL pregled i veoma sam zadovoljna kako je ispalo. Uz to – lako je za izradu: stari CD sam glue gun-om (pištolj lepkom) zalepila za čičak traku. Sve sam ostavila da se osuši pa dodala još nekoliko slojeva lepka. Krajnji rezultat je odličan.

Za torbu sam presavila hamer papir da dobijem oblik kao na naslovnoj fotografiji. Dakle: centralni manji deo (na koji se torba “osloni” kad se spusti na pod) i dva veća – bočna. Na tim bočnim delovima sam isekla otvore koji predstavljaju ručke. Oblepila sam ih sa unutrašnje strane selotejpom a na spoljašnjoj crvenim flomasterom nacrtala crveni krst.

U apoteci sam kupila: mali zavoj, epruvetu, gazu, bocu sa infuzijom (sadržaj sam ispraznila), nastavak za infuziju (iglu sam uklonila), špriceve (različitih veličina), štapiće za bris i bočicu za urin. Tamo sam nabavila i bočicu vestačkih suza (kojima sam ispraznila sadržaj) kao i mast za oči – od koje sam upotrebila kutijicu. Veliku kutiju šibica sam ispraznila, oblepila samolepljivim papirom i u nju ubacila vatu. Sve to sam glue gun-om (pištolj lepkom) zalepila za osnovu od hamer papira.

Šta se vi igrate?

3 Comments

  1. Ovo je genijalno…eh kada bi se svi roditelji toliko posvetili deci, sva naša deca bi bila srećna i zadovoljna. Kapa dole od jedne mame i učiteljice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *