Lego

Kao i sva deca, i moj Zozon obozava Lego. Najveci je problem, kad nesto sastavljeno treba pomeriti/skloniti. U toj akciji se neki deo odvoji, prelomi, padne…
Ovo je pokusaj da takvih “nesreca” vise ne bude nego da sve ostane na jednom mestu pa i da se moze premestiti s jednog mesta na drugo (u jednom komadu).

Potrebno:

Lego osnovna ploca

Ram za slike

Skalpel

Lepak – opciono

Izrada:

Ram za slike okrenite na zadnju stranu, “otvorite drzace” i rastavite ga tako da mozete ukloniti staklo sa prednje strane.

Izmerite velicinu rama i velicinu osnovne Lego ploce. Ja sam upotrebila Lego plocu velicine 38×38 cm. Na zalost, nisam uspela da pronadjem ram tih dimenzija pa sam morala da je “krojim”.

Ubacite Lego osnovnu plocu u ram (koji sam ja namazala lepkom). Na to vratite “zadnju” stranicu rama i “zatvorite drzace”.

Vec sam napomenula da nisam nasla ram dimenzija osnovne Lego ploce. Ostao je mali deo (sto se vidi na naslovnoj fotografiji – desno uz rub) koji sam odlucila da “popunim” te sam iskrojila odgovarajuci deo i zalepila ga. Nije perfektno ali ni ne mora da bude. Bitno je da se sada Lego gradjevine mnogo lakse premestaju s mesta na mesto.

Savet: obratite paznju kod kupovine Lego ploce – postoje za Lego Duplo i Lego Classic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *