Tabla

Najkreativnija i najbrza stvar koju sam napravila za mog Zozona. Koristi je stalno. Pise brojeve i slova, crta lavirinte, karte, mape skrivenog blaga… Ovo sto vidite na fotografijama je “zeleznicka pruga koja vodi do Peste, preko Kanade, do Poreca”.

Brojeve, koje vidite u donjem desnom uglu, mi nije dao da obrisem, jer je tu “okretnica”. Ti brojevi su pokazatelj da mi tablu koristimo za sve: “Mama, kako se pise broj 5? Koliko je 6 i 5?”

Potrebno:

Boja za skolsku tablu (kreativne prodavnice)

Cetka/valjak (ja sam koristila valjak od sundjera)

Krep samolepljiva papirna/molerska traka (farbare)

Boja koju sam koristila izgleda ovako. Pakovanje od 230 ml je pokrilo zid sirine 120 cm i visine 130cm. Pri tom, potroseno je 2/3 pakovanja.

Izrada:

Deo zida koji planirate da pretvorite u tablu prelepite papirnom krep trakom (molerskom trakom).

Boju sipajte u neku plicu a siru posudu. Umocite valjak u boju i nanesite na prethodno oznaceni/zasticeni deo zida. Ostavite da se osusi. Po zelji, nanesite jos jedan sloj (ja nisam).

Sada preostaje da nabavite raznobojne krede i mastu.

Mozda se pitate zasto praviti tablu na zidu ili na ormaru kada mozemo kupiti gotovu skolsku tablu? Pitanje je na mestu. Mi imamo obe i moram reci da se ova “na zidu” nikada ne prevrne, ne smeta kad se Zozon igra s necim drugim, lakse se brise i mnogo vise koristi. A Vi cete mi javiti Vasa iskustva.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *