Jelka

Dolaze praznici. Svi volimo lepo okićenu jelku – ma koliko godina imali! Ovo je ekološka – jer je napravljena od prirodnih materijala.

Potrebno:

Šišarke

Pištolj za lepak (Glue gun) i puuuuno lepka/patrona

Sprej u boji

Savet: sisarke koje koristim su najmanje – meni jelka tako lepse izgleda. U donjem delu fotografije mozete videti jednu izdvojenu šišarkicu i pored nje čačkalicu i dinar. To sam postavila da dobijete ideju o njenoj veličini.

Izrada: svaku šišarku, malom četkicom, očistite od prašine, semenki i bubica. Odvojite manje, veće i srednje. Ovo nije neophodno ali pomaže u kasnijem radu.

Lepite jednu za drugu formirajući venac. Ne brinite ako nije savršen – to se na kraju neće primetiti. Obratite pažnju na veličinu venca – to je osnova jelke. Od ovog momenta raste samo u visinu.

Na tu osnovu lagano lepite ostale (veće) šišarke formirajuci manji venac. Najlakše je da svaku šišarku za par milimetara zalepite “ka unutra” – formirajuci kupu.

Nastavite da lepite šišarke formirajuci sve višu i višu kupu.

Ovo je snimak “obrnute” jelke u nastanku – da bih Vam bolje dočarala oblik koji želimo da postignemo.

Neka Vas vidljivi delovi lepka ne brinu – sve ce ih uspešno prekriti/sakriti sprej.

Jos jedna fotografije “obrnute” jelke. Mozete videti da je cela konstrukcija stabilna i jaka – nije se pomerila niti oštetila pri izvrtanju.

Sad Vam ostaje jos da je “uduvate” sprejom u boju koju želite. Ovde je kortišćena boja Menta Verde ali pravila sam i narandžastu (koja odlicno izgleda sa ukrasima teget boje). Odluka je Vaša.

4 Comments

  1. Nemam prostora za zivu jelku, vestacku ne volim. HVALA na ideji, uzbudjenje je pocelo vec kada smo poceli sakupljati sisarke, deca su uzivala dok smo je pravili zajedno.

  2. Bravo. Jako mi se svidja…inspirisala si me da pokusam napraviti jelku sa decicom u mom razredu. Hvala

  3. Pošto sam videla ovu jelku mogu reći da je divna. Prelep, mali, domaćinski ukras koji daje onu notu topline, doma, praznika…svakoj kući. Bravo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *