Predlozi poklona

Par ideja za Uskršnje ili neke druge praznike.

Najmlađi uzrast

Bilibo je velika posuda, napravljena od jako izdržljive plastike, koja može da bude sve što vaše dete zamisli. Kako? Jednostavno: u njega može da sedne pa da se vrti ili balansira. U njemu se odlicno ljulja lutka. Prevrnut može poslužiti kao zaklon za autice. U njega se moze sipati voda. Moze se koristiti na snegu. Najjednostavnije rečeno: igračka koju dete koristi kako poželi. Tako jednostavno a tako genijalno. Više na ovom linku.

Uzrast 3+

Grabolo Junior je smešten u zgodnu malu metalnu kutiju. Predstavlja igru opažanja za najmlađi uzrast. Dve kocke (jedna sa životinjama a druga sa bojama) i memorijske kartice. Sve kartice raširite na ravnu površinu, bacite obe kocke i što brze uočite tražene karakteristike (npr žuta boja i pauk = žuti pauk).

Uzrast 4+

Lisica veterinarka je u potpunosti prilagođena uzrastu: male karte, male kockice, dobra tematika i brza igra. Vi ste lisica veterinarka koja treba da izleči 5 razlicitih pacijenata. Ko prvi ispuni taj zadatak – ujedno je i pobednik. Činjenica da je proizvođač HABA garantuje kvalitetnu igru. Naručiti možete ovde.

Uzrast 5+

Rhino Hero je kartična igra koja “raste u visinu”. Slaganjem kartica jednu na drugu gradite visoku kulu i trudite se da se ne sruši. Nosorog, kao glavni lik ove zanimacije, ima svoje “zadatke”. Proizvođac HABA je i ovde pokazao svoju inventivnost da smisli malo drugačiju igru. Odlična zabava koju možete nabaviti na ovom linku.

Velika trka kornjača je igra koju je osmislio Reiner Knizia. Pošto sam ja njegov veliki poštovalac – bar jedna njegova igra se morala naći na ovom spisku. Kornjače treba da stignu do salate. Jednostavna, brza sa pravom dozom strategije primerene uzrastu deteta. Možete je nabaviti ovde.

Acrobat dolazi od francuskog proizvođača Janod koji garantuje kvalitet izrade. Na kartonima su označene boje na koje treba mudro rasporediti drvene akrobate (odgovarajuće boje) da bi mogli da “pridrže” naredni sprat. Pa iznova. Strategija, prostorno razmišljanje, zajedničke odluke…

Uzrast 6+

Giocadomino su malo drugačije domine. Uz njih će dete lakše naučiti sabiranje do 20. Svaka je označena bojama, pa kad zadatak uparite sa rešenjem – poklapaju se i boje. Na taj način dete može samo da proveri da li je dobro uradilo traženi zadatak. Nama se jako dopalo.

Predškolcima se preporučuje Magic Math. Svaki igrač je u ulozi veštice koja pravi svoj čarobni napitak. Sastojke nabavlja rešavanjem prostih matematičkih zadataka (sabiranje i oduzimanje do 20). Zanimljivo je što (opet!) postoji mogućnost samoprovere: crna zvezdica (na poleđini zadatka) menja boju i pokazuje rešenje. Detaljnije

Baobab je smešten u metalnu kutiju koja istovremeno predstavlja osnovu na koju nadograđujete drvo baobab postavljanjem kartica sa životinjama. Neke bacate zatvorenih očiju, neke lete iz daljine, neke ne smeju da se dodiruju… Zainteresovani? Ovde se raspitajte.

Domaća i sjajna igra! Zanimljiva matematika je namenjena predškolcima. Simpatično sročena pitanja kao i koncept plavog i žutog puta. Svaka čast za domaće autore! Detaljnije

SWISH Junior su providne karte koje treba da uparite. Ali ne smete da ih dodirujete, prevrćete i pomerate dok niste sigurni da ste odabrali/našli pravi par. Ovo je verzija za početnike. Kad odrastete – nabavite verziju za starije. PS na fotografiji su parovi u prvom i drugom a potom i trećem i četvrtom redu.

Za istinske ljubitelje kocaka i materijala za gradnju. Ja imam jednog pa je nabavka ovog kompleta bila neizbežna. Providna plastika u raznim bojama, magnet na rubovima koji omogućava stabilnu gradnju najrazličitijih građevina, oblici i veličine primereni za dugotrajnu upotrebu. Nama najbliže u okruženju mozete nabaviti ovde a planiraju i prodavnicu u Srbiji.

Šta vi poklanjate?

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *